Prečo je lepšie stravovať sa doma a nie v reštauráciach?

stravovať sa

Pracujete vo firmách, ktoré nemajú vlastné jedálne a ste tak nútené stravovať sa v reštauráciach? Ak áno, prezradíme si, prečo je lepšie stravovať sa doma a nie v miestnych reštauráciach. Budete prekvapené, prečo!

Reštaurácie používajú nekvalitné suroviny

Reštaurácie sa snažia šetriť na surovinách, ktoré používajú na prípravu jedál. Varia vo väčšom množstve a ak chcú zarobiť, naservírujú nám jedlo z nekvalitného mäsa, ktoré by ste si vy v supermarkete vôbec nekúpili. V reštauráciach môžu mať navrhnuté aj kuchyne na mieru. Dôležité však je, aké potraviny podávajú svojim hosťom. Ak si myslíte, že keď je jedlo drahšie, máte aj kvalitnejšie suroviny, tak sa veľmi mýlite. Používajú lacné nekvalitné suroviny a ak ste sa náhodou dlhšie stravovali v reštaurácii a mali ste pocit, že jedlo nie je chutné, nebol to len pocit.

Viete, čo do jedla dávate

Ak máte psychicky, ale aj fyzicky náročnú prácu, varenie vás môže oberať o čas. Uvedomte si však, že keď si jedlo pripravíte samy, viete, čo do jedla dávate. Viete, ktoré potraviny použijete. Viete, kde si kúpite mäso. Viete, čo si naložíte do taniera, položíte na jedálenský stôl a zjete.

Ušetríte peniaze, keď sa budete stravovať doma

V reštauráciach idú ceny menu neustále hore. Doma si pripravujete jedlo vo väčšom množstve. Aj keď v reštauráciach máte každý deň čosi nové, cena obeda je prehnane vysoká. Keď si dáte jedlo pripravené doma, vyjde vás to lacnejšie. Skúste taký menší experiment – týždeň sa snažte stravovať doma, resp. noste si obed do práce. Koľko asi tak ušetríte? Málo to rozhodne nebude!

Vaša kuchynská linka možno nebude v 100% stave, nové stolové nohy budú okopané, povrch jedálenského stola doškriabaný, ale ak sa budete stravovať doma, nielenže ušetríte, ale ochránite aj zdravie svojho tráviaceho ústrojenstva.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.