Maďarský guláš

Ingrediencie: 4 porcie / 120 min.

1 kg hovädzieho krku
800 g cibule
1 menšia hlávka cesnaku
3 PL sladkej papriky
2 ks čili papričky
1 ks čerstvej červenej papriky
korenie
rasca
soľ
2 PL rajčinového pretlaku
150 g bravčovej masti
lístky čerstvého majoránu

Postup:

Cibuľku nakrájame na kocky a restujeme spolu s rascou a polovicou cesnaku nakrájaného nadrobno na rozohriatej bravčovej masti dozlatista. Na
rozohriatej masti orestujeme očistený a na drobné kocky nakrájaný hovädzí krk, ktorý osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, cesnak, rascu a opečieme dozlatista. Do zmesi pridáme mletú papriku a následne vložíme pretlak. Restujeme. Mäso vložíme späť k orestovanej zmesi a za stáleho miešania jemne a postupne podlievame vodou tak, aby mäso nebolo zaliate, ale sa dusilo vo vlastnej šťave. Keď je mäso pred dokončením, pridáme na veľmi drobno nakrájanú čerstvú červenú papriku a čili papričky. Podľa potreby dochutíme. Pri servírovaní posypeme lístkami čerstvej majoránky (ak nemáme čerstvú, tak nedáme žiadnu).

Rada:

Dbajte, aby bola cibuľa dobre orestovaná a o to, že keď vložíte mletú papriku do základu, ide o sekundy. V opačnom prípade guláš zhorkne.

Prehľad
recipe image
Názov receptu
Maďarský guláš
Publikované
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.