Maďarský guláš

maďarský guláš

Výborný recept na maďarský guláš. Skúste náš postup a budete sa zalizovať. Maďarský guláš robí každý po svojom a v tom je jeho čaro. Slovo guláš je odvodené z maďarského „gulya“ (stádo hovädzieho dobytka), z ktorého pochádza maďarský názov gulyás (výslovnosť [gujáš]) a z toho slovenský názov guláš.

Ingrediencie na maďarský guláš: 4 porcie / 120 min.

1 kg hovädzieho krku
800 g cibule
1 menšia hlávka cesnaku
3 PL sladkej papriky
2 ks čili papričky
1 ks čerstvej červenej papriky
korenie
rasca
soľ
2 PL rajčinového pretlaku
150 g bravčovej masti
lístky čerstvého majoránu

maďarský guláš z hovädzieho mäsa
Maďarský guláš

Postup:

Cibuľku nakrájame na kocky a restujeme spolu s rascou a polovicou cesnaku nakrájaného nadrobno na rozohriatej bravčovej masti dozlatista. Na
rozohriatej masti orestujeme očistený a na drobné kocky nakrájaný hovädzí krk, ktorý osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, cesnak, rascu a opečieme dozlatista. Do zmesi pridáme mletú papriku a následne vložíme pretlak. Restujeme. Mäso vložíme späť k orestovanej zmesi a za stáleho miešania jemne a postupne podlievame vodou tak, aby mäso nebolo zaliate, ale sa dusilo vo vlastnej šťave. Keď je mäso pred dokončením, pridáme na veľmi drobno nakrájanú čerstvú červenú papriku a čili papričky. Podľa potreby dochutíme. Pri servírovaní posypeme lístkami čerstvej majoránky (ak nemáme čerstvú, tak nedáme žiadnu).

Rada:

Dbajte o to, aby bola cibuľa dobre orestovaná a o to, že keď vložíte mletú papriku do základu, ide o sekundy. V opačnom prípade guláš zhorkne.

Prehľad
recipe image
Názov receptu
Maďarský guláš
Publikované
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.