Recept: Kakaové brownies bez čokolády

brownies

Brownies je jedným z najpopulárnejších amerických receptov. Môže trochu pripomínať perník, ale na rozdiel od neho je čokoládovejšie a vláčnejšie. Kakaová lahôdka pochádza z Chicaga a objavili ju na konci 19. storočia. Svoju priazeň získala však až v prvej polovici 20. storočia.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g masla
  • 200 g cukru
  • 80 g kakaa
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 2 veľké vajcia
  • 65 g hladkej múky
  • 2/3 hrnčeka orieškov (hrozienok alebo kokosu)

Postup:

Trúbu rozohrejte na 170 stupňov a formu vyložte papierom na pečenie, tak aby vyčnieval.

Rozpustite maslo s kakaom, cukrom a soľou. Za občasného miešania prehrejte tak, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do jednotnej kakaovej hmoty.

Zložte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Pridajte vanilkovú arómu, vajcia a múku. Zmes poriadne premiešajte. Môžete pridať aj  orechy, hrozienka alebo kokos.

Hmotu nalejte do formy a pečte 20 – 25 minút. Otestuje brownies špáradlom! Keď doň zapichnete, nemali by ste ho vytiahnuť olepené cestom.

Po vychladnutí ho vyberte z formy a nakrájajte na štvorčeky. Táto sladká maškrta vám vydrží cca 2 – 3 dni. Postupne z neho totiž uniká vlhkosť.

Prehľad
recipe image
Publikované
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Hodnotenie
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.