Kýškový koláč ako od babičky

Ingrediencie: 4 porcie / 35 min.

1 hrnček kryštálového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
½ hrnčeka oleja
2 hrnčeky kýšky
2 vajcia
2 ČL sódy bikarbóny
2 PL kakaa
1 vanilku
orechy
brusnice
hrozienka
1 PL masla
kokos
džem (podľa chuti)

kýškový koláč

Postup:

Na prípravu Kýškového koláča si najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridávame olej, kýšku a kakao. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, preosejeme cez jemné sitko a vmiešame do cesta. Rôzne druhy orechov posekáme na menšie kúsky a opražíme na masle. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Posypeme opraženými orechmi. Podľa chuti pridáme hrozienka a brusnice. Necháme piecť cca 20 až 25 minút v rúre predhriatej na 180°C. Po vybratí potrieme džemom a posypeme kokosom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.