Hľadáte inšpiráciu na zaujímavý recept na Veľkú noc? Vyskúšajte tieto čokoládové vajíčka plnené vanilkovým krémom či ovocným pyré. Pre dospelých šibačov môžete vyskúšať vnútro s vaječným likérom. Dobrú chuť!
Ingrediencie:
- 6 až 8 dutých čokoládových vajíčok, veľmi dobre vyzerajú biele čokoládové, ich výška by mala byť približne 6 cm
- 150 g krémového syra alebo mascarpone
- 30 g preosiateho práškového cukru
- pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy
- pol čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 125 ml 33 % šľahačkovej smotany
- vlastné ovocné pyré: 1 maracuja (alebo dužina z mandariniek, pomaranča, manga, broskyne), 1 polievková lyžica marhuľového lekváru, 15 g masla, (pyré môžete nahradiť napríklad detskou výživou alebo vaječným koňakom).
Postup:
- Najskôr vajíčka rozbalíme a malým zúbkovaným nožom im odstránime vršok. Môžeme predtým nahriať nôž v horúcej vode. Práca bude jednoduchšia a nemusíme byť tak opatrní, ale prídeme o polámané okraje, ktoré bez použitia horúceho noža vyzerajú veľmi realisticky.
- Vajíčka dáme vychladiť do chladničky.
- Krémový syr, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt miešame približne tri minúty, kým nevytvoríme hladký krém.
- V inej miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Hotovú šľahačku zmiešame s krémom.
- Pomocou malej čajovej lyžičky naplníme vnútro vajíčka. Potom dáme naplnené vajíčka na 30 minút tuhnúť do chladničky.
- Medzitým si môžeme pripraviť ovocné pyré – nakrájané ovocie zmiešame s maslom a džemom a krátko povaríme, aby zmes trochu stuhla.
- Po 30 minútach vyberieme vajíčka z chladničky a vydlabeme do krému jamku. Tú naplníme ovocným pyré, detskou výživou alebo vaječným koňakom.
- Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a v chladničke ich môžeme skladovať až tri dni.
- Pred podávaním ich aspoň na 10 minút vyberieme z chladničky, aby získali izbovú teplotu.
Zdroj: www.raspberricupcakes.com