Lasagne: Vyskúšajte tento chutný recept!

lasagne

Ingrediencie: 4 porcie / 40 min.

250 g lasagnových plátov
250 g mletého bravčového
a hovädzieho mäsa
2 PL oleja
100 g koreňovej zeleniny
1 šalotku
1 dl vína
100 g masla
200 ml drvených paradajok
4 PL hladkej múky
2 dl mlieka
muškátový orech
soľ
korenie
100 g tvrdého syra
bazalku
oregano
1 hlavičku cesnaku
červené víno
olivový olej

Postup:

Príprava bolonskej zmesi:
V hrnci na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú šalotku a koreňovú zeleninu. Vložíme mleté mäso, orestujeme a podlejeme červeným vínom, ktoré necháme odpariť. Pridáme drvené paradajky a za občasného miešania dusíme približne 40 minút. Na konci pridáme podľa chuti nasekané lístky bazalky, oregano, soľ a korenie.

Príprava bešamelovej omáčky:
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a miešame približne 5 minút. Po 5 minútach postupne za stáleho miešania pridávame teplé mlieko a necháme prevariť. Pridáme nastrúhaný muškátový orech, soľ, korenie a 50 g nastrúhaného syra.
Do zapekacej misky postupne vrstvíme bešamelovú omáčku, plát lasagnového cesta a bolonskú zmes. Posledná vrchná vrstva bude bolonská zmes spolu s bešamelovou omáčkou a nastrúhaným syrom. Misku s lasagnami dáme na 40 minút zapiecť do rúry predhriatej na 130°C. Po vybratí z rúry necháme chvíľku odstáť, aby sa lasagne neroztekali.

Rada:

Ideálne je použiť ľahko dostupné čerstvé (chladené) lasagnové cesto.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.