Ľahké špagety so slávkami na bielom víne

Ingrediencie: 4 porcie / 25 min.

slávky: 1 kg                           špagety: 500 g
125 g masla
2 dl bieleho vína
1 ks strúčiku cesnaku
1 ks viazaničky petržlenovej vňate
3 dl zeleninového vývaru
1 ks šalotky
1 ks čerstvej čili papričky

 

Postup:

Očistené slávky vložíme do hrnca, v ktorom sme rozpustili maslo a pridali nadrobno nakrájanú šalotku s cesnakom. Orestujeme, zalejeme vínom, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a čili. Za občasného miešania podlievame vývarom. Šťavu zredukujeme a pridáme uvarené špagety. Premiešame a podávame.

Rada:

Dbáme o to, aby sme slávky poriadne očistili. Slávky, ktoré sú pred varením pootvorené, nesmieme použiť, ako aj slávky, ktoré sa počas varenia neotvoria.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.