Ingrediencie: 4 porcie / 25 min.
slávky: 1 kg špagety: 500 g
125 g masla
2 dl bieleho vína
1 ks strúčiku cesnaku
1 ks viazaničky petržlenovej vňate
3 dl zeleninového vývaru
1 ks šalotky
1 ks čerstvej čili papričky
Postup:
Očistené slávky vložíme do hrnca, v ktorom sme rozpustili maslo a pridali nadrobno nakrájanú šalotku s cesnakom. Orestujeme, zalejeme vínom, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a čili. Za občasného miešania podlievame vývarom. Šťavu zredukujeme a pridáme uvarené špagety. Premiešame a podávame.
Rada:
Dbáme o to, aby sme slávky poriadne očistili. Slávky, ktoré sú pred varením pootvorené, nesmieme použiť, ako aj slávky, ktoré sa počas varenia neotvoria.