Bolonské špagety: Vyskúšajte tento originálny recept

Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.

700 g špagiet
200 g bravčového stehna
200 g hovädzieho stehna
100 g údenej slaninky
250 g drvených paradajok
100 g parmezánu
2 dl červeného vína
3 PL olivového oleja
2 PL hnedého cukru
1 šalotku
1 strúčik cesnaku
1 väčšia mrkva
1 väčší petržlen
bazalka
soľ
korenie

Postup:

Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a cca 2 minúty restujeme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak a orestujeme.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a jemne podusíme. Medzitým namelieme na jemnom mlynčeku hovädzie a bravčové mäso, ktoré pridáme do hrnca so zeleninou a restujeme cca 5 minút. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť.

Pridáme hnedý cukor, soľ, korenie a restujeme ďalších 5-7 minút. Do tejto zmesi vlejeme drvené paradajky a za stáleho miešania podusíme cca 5 minút.

Odstavíme, dochutíme a pridáme natrhané lístky bazalky. Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Pri cedení špagiet neprelievame studenou vodou, len necháme odkvapkať. Hneď ich vložíme do pripravenej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.

Takto pripravené špagety zmiešame s bolonskou zmesou a podávame s nastrúhaným parmezánom.

Naša rada: Koreňovú zeleninu môžeme tiež pomlieť na jemnom mlynčeku ako mäso.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.