Francúzska cibuľová polievka

polievka
Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Francúzska cibuľová polievka je plná farieb a chutí. Na jej prípravu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

1 kg cibule
2 PL hladkej múky
1 celý cesnak
200 g masla
1 vetvička tymianu
soľ
korenie
3 dl bieleho vína
0,7 l zeleninového vývaru
1 ks francúzskej bagety
150 g syra ( doporučujem syr Gruyère)

francúzska cibuľová polievka

Postup:

Do hrnca vložíme maslo, na prúžky nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a restujeme na miernom ohni do sýtej zlatohnedej farby cca 20 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme hladkú múku, premiešame a zalejeme bielym vínom. Víno necháme zredukovať na polovicu a zalejeme vývarom. Pridáme lístky čerstvého tymianu. Bagetu nakrájame našikmo na cca 1cm plátky a na panvici ich na troške masla z obidvoch strán zľahka opečieme. Do zapekacích misiek nalejeme polievku, navrch vložíme zapečené bagety, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom gruyere a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 5 minút. Čas investovaný do dôkladného restovania cibule sa vám vráti v podobe krásnej farby a francúzska cibuľová polievka bude plná chuti.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokNajväčšie módne prešľapy tejto doby: Toto zo svojho šatníka vyhoďte!
Ďalší článokČo robí časté urážanie sa s našim vzťahom?
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.