Recept: Ako pripraviť rýchle predjedlo – carpaccio z bresaola šunky

carpaccio z bresaola
carpaccio z bresaola

Bresaola je nasolené mäso, ktoré sa suší na vzduchu a vďaka zreniu má tmavo červenú farbu. Má nasladlú arómu a mala by sa krájať na čo najtenšie plátky. Bresaola sa v Taliansku servíruje ako chuťovka k vínu nebo predkrm my si pripravíme carpaccio z bresaola. 

Ingrediencie: 4 porcie/10 min.

150 g bresaoly
16 veľkých kapár
100 g parmezánu
olivový olej
soľ
korenie
rukola

Postup:

Plátky bresaola poukladáme na tanier, na ne dáme veľké kapary. Parmezán nastrúhaný najemno nasypeme navrch a pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti dosolíme hrubozrnnou soľou a dokoreníme  čerstvým mletým korením. Dekorujeme rukolou.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.