Foie Gras na hruškovom chutney

Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.

200 g husacej
pečene foie gras
soľ
korenie
1 ks väčšej hrušky
1 ks vanilkového lusku
0,4 dl cherry likéru

Postup:

Foie gras nakrájame na približne 1cm hrubé plátky. Poukladáme ich na rovnú plochu a opäť dáme zmraziť. Rozohrejeme panvicu a poukladáme ich, sprudka opečieme z každej strany približne pol minúty, posolíme, pokoreníme a odložíme.
Postup na chutney: Hrušku očistíme. Škrabkou na zemiaky ju nastrúhame na tenké plátky a sprudka opečieme na tej istej panvici, kde sme robili foie gras, a kde zostal tuk z opekania. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a vnútornú časť zoškriabeme ostrým nožom. Pridáme na panvičku k hruške. Podlejeme cherry likérom, necháme odpariť, dosolíme a dokoreníme.

Rada:

Foie gras opekáme tesne pred podávaním, aby si udržalo maslovú konzistenciu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.