Lahodný hráškový krém z čerstvého hrášku

Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.

1 väčšiu šalotku
1 strúčik cesnaku
0,5 kg čerstvého hrášku
1 l vývaru
100 g masla
2 dl bieleho vína
300 ml smotany 33%
soľ
korenie

hraskovy_krem_recepty

Postup:

Na masle orestujeme nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme hrášok, ktorý podlejeme vínom a necháme odpariť. Prilejeme vývar a varíme cca 10 minút tak, aby hrášok nestratil svoju farbu. Po dovarení odstavíme z ohňa, pridáme smotanu a rozmixujeme na hustotu krému. Dochutíme soľou a korením.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.