Recept: Krémová špargľová polievka

Ingrediencie: 4 porcie/30 min.

250 g bielej špargle
80 g masla
1 stredne veľkú červenú cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 uvarené zemiaky
0,8 l vývaru
200 ml smotany 33%
12 plátkov slaniny
soľ
korenie

Postup:

Špargľu pripravíme tak, že hlavičku (3-4cm) odrežeme a zvyšok ošúpeme. Šupy vložíme do osolenej vody, ktorú necháme variť. Medzitým najemno nakrájame cibuľu, cesnak a dužinu zo špargle. Na masle opražíme cibuľu, potom pridáme cesnak so špargľou a restujeme. Na zahustenie pridáme uvarené zemiaky. Zalejeme vývarom a vodou, v ktorej sme varili šupky zo špargle. Varíme približne 20 minút, až kým sa redukovaním nezvýraznia chute. Nakoniec pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém. Hlavičky špargle zabalíme do plátkov slaninky, opečieme a dozdobíme nimi polievku.

Rada:

Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky až po jemnú dužinu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.