Marinované krevety so zelerovým šalátom

Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.

250 g marinovaných kreviet
1 ks väčšieho zeleru
1 viazanička reďkovky
1 PL medu
150 ml kyslej smotany
1 dl bieleho vína
10 ks lístkov mäty
soľ, korenie
50 g masla
1 limetka
olivový olej, vínny ocot
trstinový cukor
čerstvý koriander

Postup:

Zeler očistíme a nastrúhame nahrubo. Na rozohriatu panvičku dáme maslo, pridáme lyžicu medu a restujeme s nastrúhaným zelerom cca 3 minúty. Suroviny podlejeme bielym vínom, necháme odpariť, pridáme soľ a korenie. Odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým na drobné pásiky nakrájame lístky mäty a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Následne všetko zmiešame dohromady a vložíme do chladničky. Pred servírovaním nakrájame reďkovku na tenké kolieska.

Marinované krevety : Môžeme použiť chladené blanžírované krevety, ktoré na pár hodín vložíme do marinády. Marináda pozostáva z olivového oleja, vínneho octu, trstinového cukru, čerstvého koriandra, soli a korenia. Kto má rád, môže pridať štipku čili papričky, prípadne posypať postrúhanou limetkovou kôrou.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.