Ingrediencie: 4 porcie / 40 min.
4 väčšie červené repy
3 PL olivového oleja
2 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
vetvička tymianu
50 g mascarpone
1 PL chrenu
soľ
korenie
Postup:
Červenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame olivový olej, med, citrónovú šťavu a lístky tymianu. Ochutíme soľou, korením a do zmesi vložíme nakrájanú repu. Necháme ju marinovať v chladničke aspoň 40 minút. Potom repu aj s marinádou približne na 25 minút vložíme do rúry vyhriatej na 130° C, až kým repa nezmäkne. Medzitým vymiešame mascarpone s chrenom a dochutíme soľou. Servírovať môžeme pomocou cukrárenského vrecúška, cez ktoré nanesieme mascarpone na plátky repy. Podávať môžeme s opečeným toastom.