Tekvicový krém: Recept tejto jesene

Ingrediencie: 4 porcie / 25 min.

polovica tekvice (maslová alebo hokkaido)
100 g masla
1 väčšiu šalotku
1 strúčik cesnaku
1 liter vývaru
2 uvarené zemiaky
2 dl bieleho vína
soľ
korenie
2 dl mlieka

Tekvicovy_krem

 

Postup:

Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle. Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak a tekvicu, ktorú sme zbavili kôry a semienok. Po krátkom restovaní pridáme uvarené zemiaky, podlejeme bielym vínom a necháme ho odpariť. Prilejeme vývar a na miernom ohni varíme cca 15-20 minút. Potom pridáme maslo a rozmixujeme. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Nakoniec z prevareného teplého mlieka mixérom vyšľaháme penu. Ako ozdobu môžeme použiť opražené tekvicové semienka.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.