5 zdravých jedál s jarnou zeleninou: Využite tieto zeleninové recepty

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Jarná zelenina je výborným zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré naše telo potrebuje. Okrem toho je plné chuti a farby, čo z nej robí skvelú ingredienciu do našich jedál. Ak sa chcete stravovať zdravo a využiť sezónne produkty, máme pre vás 5 zdravých receptov s jarnou zeleninou, ktoré vás nadchnú. Prinášame vám naše zeleninové recepty.

  1. Špenátové smoothie

Špenát je plný vitamínu K, ktorý pomáha udržiavať zdravé kosti, a tiež obsahuje vitamín C a železo. Na prípravu smoothie potrebujete:

  • 1 hrsť čerstvého špenátu
  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 1 pohár vody

Všetky ingrediencie dajte do mixéra a mixujte, kým nezískate hladkú konzistenciu.

  1. Pečené zemiaky s kôprom a jogurtom

Sú skvelým zdrojom vlákniny a draslíka, zatiaľ čo kôpor dodá jedlu sviežu chuť a jogurt pridá potrebnú kyslosť. Na prípravu potrebujete:

  • 4 zemiaky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica nasekaného kôpru
  • 2 polievkové lyžice gréckeho jogurtu

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak a kôpor a zemiaky dobre premiešajte v tejto zmesi. Rozložte zemiaky na plech a pečte v rúre 25-30 minút. Podávajte s gréckym jogurtom.

  1. Tofu s brokolicou a mrkvou

Tofu je skvelým zdrojom bielkovín a zároveň je to výborná alternatíva mäsa. Brokolica obsahuje veľa vitamínu C a mrkva je plná betakaroténu. Na prípravu potrebujete:

  • 1 balenie tofu
  • 1 brokolica
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 lyžička oleja

Tofu nakrájajte na kocky, brokolicu a mrkvu nakrájajte na menšie kusy. V panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájaný cesnak, tofu a orestujte ho z každej strany asi 5 minút. Potom pridajte do panvice brokolicu a mrkvu a duste pod pokrievkou asi 10 minút. Na záver pridajte sójovú omáčku a med a všetko dobre premiešajte. Podávajte s ryžou alebo quinoou.

  1. Cuketové cestoviny so špenátom a paradajkami

Cuketa je nízkokalorická zelenina, ktorá obsahuje veľa vlákniny a vitamínu C. Na prípravu tohto jedla potrebujete:

  • 200 g cestovín
  • 1 cuketu
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 2 paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Cuketu nakrájajte na tenké plátky a opečte na panvici s olivovým olejom asi 5 minút. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalšie 2 minúty. Potom pridajte nakrájané paradajky a špenát a všetko duste pod pokrievkou asi 5 minút. Zmiešajte s uvarenými cestovinami a dochuťte soľou a korením.

  1. Pečená mrkvová polievka

Mrkva obsahuje veľa vitamínu A a betakaroténu, ktoré sú dôležité pre zdravie očí a pokožky. Táto polievka je veľmi jednoduchá na prípravu a krásne vonia po zelenine. Na prípravu potrebujete:

  • 6 mrkvičiek
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička korenia
  • Soľ a čierne korenie

Mrkvičky a cibuľu nakrájajte na menšie kusy a opečte na panvici asi 10 minút. Potom pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalšie 2 minúty. Všetko preložte do pekáča, pridajte zeleninový vývar a korenie a pečte v rúre na 200°C asi 30-40 minút. Potom všetko rozmixujte na hladkú konzistenciu a podávajte s krutónmi.

To boli naše zeleninové recepty.

Dobrú chuť!

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokMarinovaná červená repa s chrenovým mascarpone
Ďalší článokVzťah, ktorý už nemá budúcnosť: Ako sa vyrovnať s koncom a pokračovať v hľadaní pravej lásky?
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.