Cuketová polievka je jednoduchá na prípravu, a navyše je aj zdravá a chutná. Cuketa alebo cukina je vodnatá zelenina, ktorá má veľmi nízky obsah kalórií a pritom je nabitá živinami.
Cuketová polievka a jej benefity
Podporuje obranyschopnosť, účinne detoxikuje organizmus, chráni a obnovuje bunky, podporuje trávenie, prečisťuje hrubé črevo, prečisťuje obličky, posilňuje srdce a cievy, znižuje vysoký cholesterol (čistí cievy od tuku), podporuje dobrý zrak a funkciu mozgu, zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov, podporuje spaľovanie podkožného tuku, a je prevenciou pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Cuketová polievka: Čo budeme na ňu potrebovať?
Ingrediencie:
1 stredne veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 cukety
2 uvarené zemiaky
2 dl bieleho vína
1 l vývaru
200 ml smotany 33 %
2 klobúky huby portobello
50 g nastrúhaného parmezánu
1 PL olivového oleja
soľ
korenie
vetvičku tymianu
50 g masla
Postup:
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájaný cesnak a cuketu. Po troch minútach restovania pridáme zemiaky, podlejeme vínom a dusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme vývar a za občasného miešania varíme približne 25 minút. Potom polievku odstavíme z ohňa, pridáme smotanu a rozmixujeme. Huby portobello nakrájame na plátky, orestujeme na masle a pridáme natrhaný tymian. Polievku môžeme servírovať s hubami v strede taniera a hoblinkami parmezánu preloženými cez ne.
tá polievka sa mi páči,ja robím trochu/vlastne dosť/inú,lebo tam nedávam víno,ani huby portobello/možno by bol vhodný slovenský názov/a všetci by sme videli,že veď je to naša pečiarka/ale to by sme nevyzerali tak svetovo/!!!!!