Recept: Kakaové brownies bez čokolády

brownies
Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Brownies je jedným z najpopulárnejších amerických receptov. Môže trochu pripomínať perník, ale na rozdiel od neho je čokoládovejší a vláčnejší. Kakaová lahôdka pochádza z Chicaga a objavili ju na konci 19. storočia. Svoju priazeň získala však až v prvej polovici 20. storočia.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g masla
  • 200 g cukru
  • 80 g kakaa
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 2 veľké vajcia
  • 65 g hladkej múky
  • 2/3 hrnčeka orieškov (hrozienok alebo kokosu)

Postup:

Trúbu rozohrejte na 170 stupňov a formu vyložte papierom na pečenie, tak aby vyčnieval.

Rozpustite maslo s kakaom, cukrom a soľou. Za občasného miešania prehrejte tak, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do jednotnej kakaovej hmoty.

Zložte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Pridajte vanilkovú arómu, vajcia a múku. Zmes poriadne premiešajte. Môžete pridať aj  orechy, hrozienka alebo kokos.

Hmotu nalejte do formy a pečte 20 – 25 minút. Otestuje brownies špáradlom! Keď doň zapichnete, nemali by ste ho vytiahnuť olepené cestom.

Po vychladnutí ho vyberte z formy a nakrájajte na štvorčeky. Táto sladká maškrta vám vydrží cca 2 – 3 dni. Postupne z neho totiž uniká vlhkosť.

Prehľad
recipe image
Publikované
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Hodnotenie
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)
Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokOtestujte svoje deduktívne schopnosti a zručnosti s knihou Vraždoku
Ďalší článokKráľ severskej detektívky Jo Nesbo a jeho nadupaný triler Kráľ mesta Os
Mojou vášňou je písanie. Začalo to textami piesní, pokračovalo písaním pre médiá ako Topky.sk, Magazín Plus 1 Deň, Magazín EXclusive a prácou v oblasti marketingu a Public Relations. Okrem Magazínu Deň ženy sa venujem aj svojej PR agentúre Lenita Public Relations a tiež skladaniu piesní a spevu v hudobnom projekte Freya.

5 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.