Brownies je jedným z najpopulárnejších amerických receptov. Môže trochu pripomínať perník, ale na rozdiel od neho je čokoládovejší a vláčnejší. Kakaová lahôdka pochádza z Chicaga a objavili ju na konci 19. storočia. Svoju priazeň získala však až v prvej polovici 20. storočia.
Čo budete potrebovať:
- 140 g masla
- 200 g cukru
- 80 g kakaa
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
- 2 veľké vajcia
- 65 g hladkej múky
- 2/3 hrnčeka orieškov (hrozienok alebo kokosu)
Postup:
Trúbu rozohrejte na 170 stupňov a formu vyložte papierom na pečenie, tak aby vyčnieval.
Rozpustite maslo s kakaom, cukrom a soľou. Za občasného miešania prehrejte tak, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do jednotnej kakaovej hmoty.
Zložte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Pridajte vanilkovú arómu, vajcia a múku. Zmes poriadne premiešajte. Môžete pridať aj orechy, hrozienka alebo kokos.
Hmotu nalejte do formy a pečte 20 – 25 minút. Otestuje brownies špáradlom! Keď doň zapichnete, nemali by ste ho vytiahnuť olepené cestom.
Po vychladnutí ho vyberte z formy a nakrájajte na štvorčeky. Táto sladká maškrta vám vydrží cca 2 – 3 dni. Postupne z neho totiž uniká vlhkosť.
Veľmi chutný recept! 🙂
Mohla by som sa opýtať na koľko cca porcií to je??
Vychádza to na menší plech (22 x 33 cm) asi 18 kúskov.
Odporúčam , super recept ?
vyzerajú chutne vyskúšam