Panna cotta s omáčkou z lesného ovocia

Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.

210 ml smotany 33%
210 ml mlieka
20 g kryštálového cukru
3 plátky želatíny
20 g vanilkového cukru
vanilkový struk
30 g jahôd
30 g červených malín
30 g čiernych malín
30 g červených ríbezlí
40 g masla
2 dl červeného vína
2 PL kryštálového cukru

pannacotta

Postup:

V hrnci za stáleho miešania privedieme do varu smotanu, mlieko, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Po prevarení necháme vychladnúť a pridáme semienka z vanilkového struku a 3 plátky želatíny, ktoré sme predtým vložili nachvíľu do vody. Všetko zmiešame a nalejeme do formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 5 hodín do chladničky. Vyklopíme a podávame. Nakrájané ovocie medzitým orestujeme na masle. Po chvíľke pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Redukujeme do hustejšej konzistencie.

Predchádzajúci článokČajová párty s lesnými tvormi: Tie fotky vás pobavia
Ďalší článokVeľké jarné upratovanie! Triky, ako ho zvládnuť
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.