Panna cotta s omáčkou z lesného ovocia

Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.

210 ml smotany 33%
210 ml mlieka
20 g kryštálového cukru
3 plátky želatíny
20 g vanilkového cukru
vanilkový struk
30 g jahôd
30 g červených malín
30 g čiernych malín
30 g červených ríbezlí
40 g masla
2 dl červeného vína
2 PL kryštálového cukru

pannacotta

Postup:

V hrnci za stáleho miešania privedieme do varu smotanu, mlieko, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Po prevarení necháme vychladnúť a pridáme semienka z vanilkového struku a 3 plátky želatíny, ktoré sme predtým vložili nachvíľu do vody. Všetko zmiešame a nalejeme do formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 5 hodín do chladničky. Vyklopíme a podávame. Nakrájané ovocie medzitým orestujeme na masle. Po chvíľke pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Redukujeme do hustejšej konzistencie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.