Niet väčšej otravy pre gazdinku, ako kontrolovať pri vyprážaní olej a dávať pozor, aby sa nespálil. Stane sa to aj s tým najkvalitnejším olejom a najdrahšou panvicou. A povedzme si úprimne, meniť ho počas vyprážania je riadna otrava. S tým je už koniec!
Stačí, ak poslúchnete rady našich starých mám, ktoré to v kuchyni odjakživa vedeli. Aby sa im počas vyprážania nepripálil olej, nakrájali do neho krúžky mrkvy. Všetky pokusy oleja niečo spáliť sa sústredia na mrkvu. Váš olej sa nespáli a pokojne ho môžete použiť na ďalšie vyprážanie. Úsporné a praktické, čo poviete?
Náš tip: Ak sa vám minula mrkva, nahraďte ju ošúpaným nakrájaným zemiakom. Poslúži vám skoro tak dobre ako mrkva.
Máte aj vy podobný tip pre správnu gazdinku? Radi si ho prečítame v komentároch pod článkom.