Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.
700 g špagiet
200 g bravčového stehna
200 g hovädzieho stehna
100 g údenej slaninky
250 g drvených paradajok
100 g parmezánu
2 dl červeného vína
3 PL olivového oleja
2 PL hnedého cukru
1 šalotku
1 strúčik cesnaku
1 väčšia mrkva
1 väčší petržlen
bazalka
soľ
korenie
Postup:
Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a cca 2 minúty restujeme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak a orestujeme.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a jemne podusíme. Medzitým namelieme na jemnom mlynčeku hovädzie a bravčové mäso, ktoré pridáme do hrnca so zeleninou a restujeme cca 5 minút. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť.
Pridáme hnedý cukor, soľ, korenie a restujeme ďalších 5-7 minút. Do tejto zmesi vlejeme drvené paradajky a za stáleho miešania podusíme cca 5 minút.
Odstavíme, dochutíme a pridáme natrhané lístky bazalky. Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Pri cedení špagiet neprelievame studenou vodou, len necháme odkvapkať. Hneď ich vložíme do pripravenej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.
Takto pripravené špagety zmiešame s bolonskou zmesou a podávame s nastrúhaným parmezánom.
Naša rada: Koreňovú zeleninu môžeme tiež pomlieť na jemnom mlynčeku ako mäso.
Dobrú chuť!