6Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.
500 g mix listových šalátov
2 ks hrušky
50 g vlašských orechov
1 ks limetky
200 g kozieho syra
1 PL medu
soľ, korenie
1 dl bieleho vína
2 ks figy rozrezanej na mesiačiky
20 g masla
Postup:
Hrušky zbavíme šupky a jadrovníka, nakrájame na mesiačiky a restujeme na rozohriatom masle. K hruškám pridáme med, podlievame bielym vínom
a pridáme vlašské orechy. Vznikne zálievka hustejšej konzistencie, ktorú necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme nakrájané figy. Zálievku môžeme zakvapkať šťavou z čerstvej limetky. Kozí syr ogrilujeme na panvici. Z vychladenej zálievky povyberáme hrušky a zálievku premiešame s listovým šalátom tak, aby každý list šalátu mal na sebe naviazanú chuť zálievky. Šalát uložíme na tanier, dekorujeme
hruškou, grilovaným syrom, limetkou a môžeme dokoreniť čerstvým čiernym korením prípadne hrubozrnnou soľou.
Rada:
Šalát miešame tesne pred servírovaním, aby si udržal svoj objem a krehkosť.