Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.
210 ml smotany 33%
210 ml mlieka
20 g kryštálového cukru
3 plátky želatíny
20 g vanilkového cukru
vanilkový struk
30 g jahôd
30 g červených malín
30 g čiernych malín
30 g červených ríbezlí
40 g masla
2 dl červeného vína
2 PL kryštálového cukru
Postup:
V hrnci za stáleho miešania privedieme do varu smotanu, mlieko, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Po prevarení necháme vychladnúť a pridáme semienka z vanilkového struku a 3 plátky želatíny, ktoré sme predtým vložili nachvíľu do vody. Všetko zmiešame a nalejeme do formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 5 hodín do chladničky. Vyklopíme a podávame. Nakrájané ovocie medzitým orestujeme na masle. Po chvíľke pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Redukujeme do hustejšej konzistencie.