Zdravý jesenný recept: Hokkaido polievka plná chutí

Hokkaido
Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

V jesennom období sa príroda mení a prináša bohatstvo chutí. Tento článok vám ponúkne zdravý jesenný recept na lahodnú hokkaido polievku, ktorá zahreje a poteší vaše chuťové poháriky.

Prečo si zvoliť hokkaido?

Hokkaido tekvica patrí medzi obľúbené jesenné ingrediencie. Je známa svojou sladkou chuťou a krémovou konzistenciou, ktorá dodáva polievkam a pokrmom úžasnú hĺbku. Obsahuje množstvo živín, ako sú vitamíny A, C a E, a tiež vlákninu, ktorá podporuje zdravé trávenie. Okrem toho je hokkaido veľmi všestranná – využijete ju nielen v polievkach, ale aj v šalátoch či ako prílohu.

Ingrediencie

Na prípravu hokkaido polievky budete potrebovať:

  • 1 stredne veľká hokkaido tekvica
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak (na zahustenie)
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý zázvor (podľa chuti)
  • Semienka tekvice na ozdobenie

Príprava

1. Príprava surovín

Najprv umyte hokkaido tekvicu a nakrájajte ju na polovice. Odstráňte semienka a nakrájajte ju na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno a zemiak olúpte a nakrájajte na kocky.

2. Smaženie

V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte ich, kým nezačnú zlatnúť. Potom pridajte nakrájanú hokkaido a zemiak. Smažte ďalších 5 minút, aby sa chute spojili.

3. Varíme

Do hrnca nalejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 20-25 minút, kým sú všetky suroviny mäkké. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte nastrúhaný zázvor.

4. Mixovanie

Keď sú suroviny uvarené, pomocou ponorného mixéra ich rozmixujte do hladkej konzistencie. Pridajte kokosové mlieko a znovu premiešajte. Ak je polievka príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.

5. Dochucovanie

Polievku ochutnajte a podľa potreby dosolte alebo dokorente. Môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je koriander alebo petržlen, pre ešte väčšiu sviežosť.

Servírovanie

Podávajte hokkaido polievku teplú, posypanú opraženými semienkami tekvice. Skvelým doplnkom je aj čerstvý chlieb alebo krutóny. Tento zdravý jesenný recept nielenže skvele chutí, ale aj krásne vonia a vytvára príjemnú atmosféru.

Hokkaido polievka je ideálny spôsob, ako využiť sezónne suroviny a dopriať si niečo zdravé a chutné. Skúste tento recept a objavte, ako môže byť jesenné jedlo nielen výživné, ale aj fantasticky chutné!

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokBývalý elitný vojak necíti strach…čoho všetkého je schopný?!
Ďalší článokBláznivý horoskop na október 2024: Zábavné predpovede pre každé znamenie!
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.