Ingrediencie: 4 porcie/30 min.
1 ks kačacích pŕs s kožou cca 250 g
100 g kačacej masti
soľ
korenie
vetvička čerstvého tymianu
vetvička čerstvej majoránky
1 PL sušených brusníc
0,2 dl amaretta
20 ml smotany 33%
200 g žltého melóna
1 dl bieleho vína
1 PL trstinového cukru
1 celý badián
1 ČL masla
Postup:
Kožu na kačacích prsiach priečne narežeme a mäso opekáme cca 3 minúty na panvičke. Najskôr kožou dole, aby sa uvoľnil tuk. Potom otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Mäso vložíme do zapekacej misky a dáme do rúry rozohriatej na 150 stupňov na
12 minút dopiecť. Vyberieme a necháme vychladnúť. Keď je mäso vychladené, odstránime kožu, nakrájame na drobné kúsky a pomelieme najemno spolu so získaným vypečeným tukom. Pridáme kačaciu masť, soľ, korenie, amaretto, smotanu, jemné časti byliniek a rozmixujeme na jemnú hmotu. Do vzniknutej hmoty zapracujeme brusnice, dáme do pripravenej nádoby a necháme vychladnúť.
Melónové chutney: Z rozkrojeného melóna škrabkou na zemiaky nakrájame tenké prúžky, ktoré vložíme do panvičky, v ktorej máme rozpustené maslo. Posypeme cukrom, podlejeme vínom, pridáme badián a zredukujeme, jemne posolíme a pokoreníme. Celý proces opekania melónu netrvá dlhšie ako 2-3 minúty.
Rada: Dbajte na to, aby prsia neboli po opekaní úplne vysušené, ale jemne ružové a uprostred šťavnaté.