Recept: Paté z kačacích pŕs s amarettom

Ingrediencie: 4 porcie/30 min.

1 ks kačacích pŕs s kožou cca 250 g
100 g kačacej masti
soľ
korenie
vetvička čerstvého tymianu
vetvička čerstvej majoránky
1 PL sušených brusníc
0,2 dl amaretta
20 ml smotany 33%
200 g žltého melóna
1 dl bieleho vína
1 PL trstinového cukru
1 celý badián
1 ČL masla

Postup:

Kožu na kačacích prsiach priečne narežeme a mäso opekáme cca 3 minúty na panvičke. Najskôr kožou dole, aby sa uvoľnil tuk. Potom otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Mäso vložíme do zapekacej misky a dáme do rúry rozohriatej na 150 stupňov na
12 minút dopiecť. Vyberieme a necháme vychladnúť. Keď je mäso vychladené, odstránime kožu, nakrájame na drobné kúsky a pomelieme najemno spolu so získaným vypečeným tukom. Pridáme kačaciu masť, soľ, korenie, amaretto, smotanu, jemné časti byliniek a rozmixujeme na jemnú hmotu. Do vzniknutej hmoty zapracujeme brusnice, dáme do pripravenej nádoby a necháme vychladnúť.

Melónové chutney: Z rozkrojeného melóna škrabkou na zemiaky nakrájame tenké prúžky, ktoré vložíme do panvičky, v ktorej máme rozpustené maslo. Posypeme cukrom, podlejeme vínom, pridáme badián a zredukujeme, jemne posolíme a pokoreníme. Celý proces opekania melónu netrvá dlhšie ako 2-3 minúty.

Rada: Dbajte na to, aby prsia neboli po opekaní úplne vysušené, ale jemne ružové a uprostred šťavnaté.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.