Paradajková polievka s čerstvou bazalkou

paradajkova polievka

Ingrediencie:

2 menšie červené cibule
1 strúčik cesnaku
250 g drvených paradajok
80 g masla
3 dl červeného vína
1 viazaničku čerstvej bazalky
1 l vývaru
soľ
korenie
2 PL kryštálového cukru
strúhaný parmezán

Postup:

Nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme nakrájaný cesnak, drvené paradajky a cukor a nakoniec podlejeme červeným vínom. Dusíme približne 3 minúty. Pridáme vývar a nasekanú bazalku. Varíme približne 20 minút, kým polievka nezhustne. Hotovú polievku rozmixujeme, ozdobíme lístkami bazalky a parmezánom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.