Marinované krevety so zelerovým šalátom

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.

250 g marinovaných kreviet
1 ks väčšieho zeleru
1 viazanička reďkovky
1 PL medu
150 ml kyslej smotany
1 dl bieleho vína
10 ks lístkov mäty
soľ, korenie
50 g masla
1 limetka
olivový olej, vínny ocot
trstinový cukor
čerstvý koriander

Postup:

Zeler očistíme a nastrúhame nahrubo. Na rozohriatu panvičku dáme maslo, pridáme lyžicu medu a restujeme s nastrúhaným zelerom cca 3 minúty. Suroviny podlejeme bielym vínom, necháme odpariť, pridáme soľ a korenie. Odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým na drobné pásiky nakrájame lístky mäty a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Následne všetko zmiešame dohromady a vložíme do chladničky. Pred servírovaním nakrájame reďkovku na tenké kolieska.

Marinované krevety : Môžeme použiť chladené blanžírované krevety, ktoré na pár hodín vložíme do marinády. Marináda pozostáva z olivového oleja, vínneho octu, trstinového cukru, čerstvého koriandra, soli a korenia. Kto má rád, môže pridať štipku čili papričky, prípadne posypať postrúhanou limetkovou kôrou.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokZbavte sa závislosti od cukru za 12 týždňov: Tip na knihu 
Ďalší článokLáska bez citu: Tip na knihu
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.