Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.
200 g husacej
pečene foie gras
soľ
korenie
1 ks väčšej hrušky
1 ks vanilkového lusku
0,4 dl cherry likéru
Postup:
Foie gras nakrájame na približne 1cm hrubé plátky. Poukladáme ich na rovnú plochu a opäť dáme zmraziť. Rozohrejeme panvicu a poukladáme ich, sprudka opečieme z každej strany približne pol minúty, posolíme, pokoreníme a odložíme.
Postup na chutney: Hrušku očistíme. Škrabkou na zemiaky ju nastrúhame na tenké plátky a sprudka opečieme na tej istej panvici, kde sme robili foie gras, a kde zostal tuk z opekania. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a vnútornú časť zoškriabeme ostrým nožom. Pridáme na panvičku k hruške. Podlejeme cherry likérom, necháme odpariť, dosolíme a dokoreníme.
Rada:
Foie gras opekáme tesne pred podávaním, aby si udržalo maslovú konzistenciu.