Foie Gras na hruškovom chutney

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.

200 g husacej
pečene foie gras
soľ
korenie
1 ks väčšej hrušky
1 ks vanilkového lusku
0,4 dl cherry likéru

Postup:

Foie gras nakrájame na približne 1cm hrubé plátky. Poukladáme ich na rovnú plochu a opäť dáme zmraziť. Rozohrejeme panvicu a poukladáme ich, sprudka opečieme z každej strany približne pol minúty, posolíme, pokoreníme a odložíme.
Postup na chutney: Hrušku očistíme. Škrabkou na zemiaky ju nastrúhame na tenké plátky a sprudka opečieme na tej istej panvici, kde sme robili foie gras, a kde zostal tuk z opekania. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a vnútornú časť zoškriabeme ostrým nožom. Pridáme na panvičku k hruške. Podlejeme cherry likérom, necháme odpariť, dosolíme a dokoreníme.

Rada:

Foie gras opekáme tesne pred podávaním, aby si udržalo maslovú konzistenciu.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokLetná súťaž o značkovú kozmetiku Payot ukončená: Meno výhercu nájdete v článku
Ďalší článokSkutočný príbeh záchrancu: Tip na knihu
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.