Sťahujete sa do nového bytu či domu, a popritom si zariaďujete kuchyňu? Vedzte, že každý detail môže byť dôležitý! Pozrime sa konkrétnejšie na kuchyňu, ktorá je obľúbeným miestom celej rodiny. Vedeli ste, že aj kuchynský drez ma vplyv na varenie.
Varíme tam jedlá a stretávame sa tam počas slávnostných nedeľných obedov či cez týždeň po ťažkom dni v práci. Každá drobnosť však má vplyv na to, či sa vám bude variť dobre, komfortne, a prejaví sa to aj na chuti jedla, alebo naopak, budete sa v kuchyni trápiť. Jednou zo súčastí kuchyne je aj kuchynský drez. Je jednou z jej „dominánt“ a aj kvalita či šírka kuchynského drezu rozhodujú o tom, aké jedlo potom na tanieri uvidíte.
Populárne granitové drezy
V súčasnosti sú medzi zákazníkmi obľúbené kameninové, resp. granitové drezy do kuchyne. Ich výhodou je, že sú mimoriadne odolné voči poškodeniu či rozbitiu a krátkodobo odolajú teplotám až do výšky 280 stupňov celzia. Rovnako sú hygienicky nezávadné, farebne stále a výborne odolávajú nečistotám či škvrnám. Práve preto sa do popredia dostali granitové drezy, predstavujúce ideálnu kombináciu vysokej kvality a zároveň prijateľnej ceny.
Čo je dôležité pri výbere drezu?
Zásadný je výber materiálu, z ktorého je drez vyrobený. Okrem spomínaných kuchynských granitových drezov sa používajú aj nerezové či tectonitové drezy. A druhou dôležitou vecou je šírka vaničky drezu. Teda šírka priestoru, v ktorom do drezu môžete uložiť použitý riad alebo šírka miesta, kam môžete dať sitko pri cedení cestovín. Ak máte veľkú kuchyňu, je určite lepší široký drez. V prípade menších priestorových možností zvoľte radšej užšiu vaničku.
Každý detail zaváži
Kuchárky či kuchári potvrdia, že pri varení zaváži každý detail. Často treba robiť tri veci naraz a preto práve kvalitný, široký drez môže byť cenným plusom pre vaše kulinárske umenie. Netreba zabúdať ani na vyššie spomenuté teploty. Do drezu často vylievame vriacu vodu, preto vyberte taký drez, ktorý vydrží aj vysoké teploty a nijako sa v takom prípade nepoškodí.