Ingrediencie: 4 porcie/30 min.
250 g bielej špargle
80 g masla
1 stredne veľkú červenú cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 uvarené zemiaky
0,8 l vývaru
200 ml smotany 33%
12 plátkov slaniny
soľ
korenie
Postup:
Špargľu pripravíme tak, že hlavičku (3-4cm) odrežeme a zvyšok ošúpeme. Šupy vložíme do osolenej vody, ktorú necháme variť. Medzitým najemno nakrájame cibuľu, cesnak a dužinu zo špargle. Na masle opražíme cibuľu, potom pridáme cesnak so špargľou a restujeme. Na zahustenie pridáme uvarené zemiaky. Zalejeme vývarom a vodou, v ktorej sme varili šupky zo špargle. Varíme približne 20 minút, až kým sa redukovaním nezvýraznia chute. Nakoniec pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém. Hlavičky špargle zabalíme do plátkov slaninky, opečieme a dozdobíme nimi polievku.
Rada:
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky až po jemnú dužinu.