Na tekvicový krém budete potrebovať:
Ingrediencie: 4 porcie / 25 min.
polovica tekvice (maslová alebo hokkaido)
100 g masla
1 väčšiu šalotku
1 strúčik cesnaku
1 liter vývaru
2 uvarené zemiaky
2 dl bieleho vína
soľ
korenie
2 dl mlieka
Postup:
Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle. Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak a tekvicu, ktorú sme zbavili kôry a semienok. Po krátkom restovaní pridáme uvarené zemiaky, podlejeme bielym vínom a necháme ho odpariť. Prilejeme vývar a na miernom ohni varíme cca 15-20 minút. Potom pridáme maslo a rozmixujeme. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Nakoniec z prevareného teplého mlieka mixérom vyšľaháme penu. Ako ozdobu môžeme použiť opražené tekvicové semienka.