Fenomén Zaklínač a oficiálna kuchárska kniha

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Vydajte sa na kulinársku výpravu a objavte dômyselné a lákavé recepty inšpirované svetom zaklínača, jeho neopakovateľným prostredím a rozmanitosťou gastronomického dedičstva Kontinentu.
Zaklínač – Oficiálna kuchárska kniha prináša potraviny, pokrmy a kulinárske príbehy z ciest naprieč kontinentom.

Preneste svoju kuchyňu do iného sveta prostredníctvom opojných vôní a chutí zo zaklínačovej kuchárskej knihy, ktorú vytvorili Anita Sarna a Karolina Krupecka, autorky kulinárskych blogov Witcher Kitchen a Nerds’ Kitchen.

„Zostavil som nemálo jedál od výmyslu sveta – niektoré boli úplne vymyslené, ako napr. menu kráľovskej svadobnej hostiny v Keracku. Nemohol som sa obmedziť na ustrice, morské ježe, kraby či morské ostrieže. Na sobášnu hostinu som teda pridal labutie koleno na mede. Staré rukopisy hovoria o tom, že takéto kolená podávali v Moskve počas korunovačnej slávnosti Lžidimitrija a jeho ženy Maryny Mniszchównej v roku 1606. Se non è vero, è ben trovato. Neviem, je možné, že labutie kolienko nie je zlé, ale aj tak by som radil nechať labute tak,“ dodáva Andrzej Sapkowski.

80 lahodných a osviežujúcich receptov ponúka fanúšikom príležitosť okúsiť rozmanité chute zo zaklínačovho taniera. Zahrejte sa nad miskou voňavého guláša alebo šťavnatého pečeného ovocia z Belosadu, pochutnajte si na voňavých dobrotách z oxenfurtského jarmoku, spoznajte pestré chute v novigradskom prístave, alebo vyskúšajte bohaté sviatočné pokrmy zo slnkom zaliateho Toussaintu a Beauclair.

V knihe nájdete úžasné recepty ako:

  • Kuracie sendviče s pivnou marinádou po kaedwensky
  • Sadovníkov osviežujúci nektár
  • Zemiaky ako z pahreby
  • Strigônsky hovädzí guláš
  • Pražená kuracia pečeň s hruškou
  • Sladké svadobné slimáky
  • Zajačia paštéta U kuroliška
  • Sušienky z krajiny tisícky rozprávok
  • Redanská bylinná vodka

„Všetko – alebo takmer všetko –, čo v mojom vesmíre zaklínača súvisí s kuchárstvom, čerpá, čoby z prameňa, z môjho vlastného života. Kulinárske opisy sú späté s mojimi, nezriedka clivými, spomienkami. A priznám sa, že som ich písal s hanebným úmyslom vyvolať u čitateľov podmienený reflex: aby im potiekli slinky a zaškŕkalo v útrobách,“ vysvetľuje autor Zaklínača Andrzej Sapkowski.

Zaklínač je fantasy séria poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Vznikla ako séria poviedok publikovaných v poľskom časopise Fantastyka, kde bola prvá poviedka s názvom Wiedźmin (Zaklínač) napísaná v roku 1986 ako súťažný príspevok a získala tretie miesto.

Zo Zaklínača sa postupne stala kultová séria a svetový fenomén. Okrem kníh vyšli komiksy, filmy a seriály, existujú videohry a počítačové hry, kartové hry a spoločenské hry. 
A teraz aj nová kniha Zaklínač – Oficiálna kuchárska kniha.

Kto sú autorky Zaklínačovej kuchárky?

Anita Sarna a Karolina Krupecka sú pôvodkyňami Witcher Kitchen (witcherkitchen.com) a Nerds’ Kitchen Creations (nerdskitchencreations.com). Ich hlavným zameraním sú kulinárske prvky v populárnej kultúre, teda vo videohrách, filmoch či v knihách.

Ako prejav obdivu vytvárajú skutočné recepty pokrmov s fotografiami a kulinárskymi videami a snažia sa verne odzrkadliť atmosféru toho či oného sveta pomocou zložitej scénografie a rozprávania príbehu pomocou sprievodného obrazového materiálu a zároveň vytvárajú pokračovanie svetov založených ich pôvodnými tvorcami.
Ich poslanie spočíva i v propagácii dôležitosti kulinárskych motívov pri vytváraní dych vyrážajúcich príbehov a pravdepodobných svetov, obzvlášť pri tvorbe videohier.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokJesenný šatník: Ako kombinovať obľúbené kúsky so sezónnymi trendmi na jeseň 2024
Ďalší článok10 zdravých návykov, ktoré zmenia váš život: Cesta k lepšiemu ja
Som knihoholik. Priznávam. Nevydržím deň bez toho, aby som neprečítal aspoň pár strán nejakej knihy. A občas si nájdem čas, aby som sa podelil o svoje dojmy a postrehy.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.