Domáca paštéta z pečeného mäsa v tirolskej šunke

Ingrediencie: 4 porcie / 60 min.

800 g bravčového pleca
50 g bravčovej masti
1 ks väčšej cibule
100 ml smotany 33%
0,4 dl koňaku
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
100 g olúpaných nesolených pistácií
tymián
rozmarín
celé zelené korenie v náleve
12 plátkov tirolskej šunky

Postup:

Bravčové pliecko osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme nakrájali cibuľu spolu s cesnakom. Rúru rozohrejeme na 150 stupňov a pečieme 45 minút. Počas pečenia pliecko otáčame a podľa potreby mäso dopekáme domäkka pri zníženej teplote 130 stupňov. Mäso vyberieme a necháme odstáť. Medzitým v mažiari rozdrvíme nesolené pistácie spolu s lístkami tymianu a rozmarínu. Na záver do mažiara pridáme celé zelené korenie z nálevu, ktoré však už nedrvíme. Mäso vyberieme a pomelieme na jemno v mäsovom mlynčeku. Polovicu zmesi spolu s výpekom, vypečenou cibuľou, cesnakom, smotanou a koňakom rozmixujeme nahladko. Takto vymixovanú hmotu zapracujeme do zvyšnej pomletej zmesi a pridáme obsah z mažiara. Ak je hmota príliš hustá, môžeme ešte pred pečením zapracovať bravčovú masť. Do pripravenej zapekacej misky rozložíme na tenko nakrájanú tirolskú šunku a na ňu položíme mäsovú zmes. Jemne pozatláčame, aby sme v paštéte nemali vzduchové bubliny. Povrch môžeme posypať rozdrvenými pistáciami, prípadne dekorovať korením. Nádobu dáme zapiecť do rúry na 20 minút pri 130 stupňoch.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.