Domáca paštéta z pečeného mäsa v tirolskej šunke

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Ingrediencie: 4 porcie / 60 min.

800 g bravčového pleca
50 g bravčovej masti
1 ks väčšej cibule
100 ml smotany 33%
0,4 dl koňaku
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
100 g olúpaných nesolených pistácií
tymián
rozmarín
celé zelené korenie v náleve
12 plátkov tirolskej šunky

Postup:

Bravčové pliecko osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme nakrájali cibuľu spolu s cesnakom. Rúru rozohrejeme na 150 stupňov a pečieme 45 minút. Počas pečenia pliecko otáčame a podľa potreby mäso dopekáme domäkka pri zníženej teplote 130 stupňov. Mäso vyberieme a necháme odstáť. Medzitým v mažiari rozdrvíme nesolené pistácie spolu s lístkami tymianu a rozmarínu. Na záver do mažiara pridáme celé zelené korenie z nálevu, ktoré však už nedrvíme. Mäso vyberieme a pomelieme na jemno v mäsovom mlynčeku. Polovicu zmesi spolu s výpekom, vypečenou cibuľou, cesnakom, smotanou a koňakom rozmixujeme nahladko. Takto vymixovanú hmotu zapracujeme do zvyšnej pomletej zmesi a pridáme obsah z mažiara. Ak je hmota príliš hustá, môžeme ešte pred pečením zapracovať bravčovú masť. Do pripravenej zapekacej misky rozložíme na tenko nakrájanú tirolskú šunku a na ňu položíme mäsovú zmes. Jemne pozatláčame, aby sme v paštéte nemali vzduchové bubliny. Povrch môžeme posypať rozdrvenými pistáciami, prípadne dekorovať korením. Nádobu dáme zapiecť do rúry na 20 minút pri 130 stupňoch.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokUnikátna kniha o Ernestovi Hemingwayovi
Ďalší článokUnikátna publikácia o Leonardovi da Vincim
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.