Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.
2 hlávky ľadového šalátu
12 plátkov slaniny
parmezán
toastový chlieb
1 PL olivového oleja
Dresing:
3 vajcia
1 PL dijonskej horčice
1 PL citrónovej šťavy
1 PL kryštálového cukru
50 g nastrúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
5 sardelových očiek
soľ
korenie
2 PL olivového oleja
1 ČL worčestrovej omáčky
Postup:
Šalát očistíme a natrháme na primerané kusy, ktoré vložíme do väčšej misy. Plátky slaniny opražíme do chrumkava (na chips). Toastový chlieb pokrájame na kocky a jemne na sucho opečieme.
Dresing: Vajcia uvaríme na mäkko a následne ošúpeme. Spolu s ďalšími ingredienciami ich vložíme do druhej misy a rozmixujeme. Dresing dochutíme a zamiešame do pripraveného šalátu. Navrch šalátu poukladáme slaninové chipsy a opečené kocky chleba spolu s lupienkami parmezánu. Jemne polejeme olivovým olejom.
Rada:
Podľa chuti môžeme do šalátu pridať grilované kuracie prsia alebo krevety.