Ingrediencie: 4 porcie / 35 min.
4 steaky z tuniaka
3 PL olivového oleja
1 väčší fenikel
20 g masla
2 PL trstinového cukru
2 PL bieleho vínneho octu
1 dl zeleninového vývaru
50 g cukrového hrášku
2 figy
soľ
korenie
Postup:
Steaky z tuniaks grilujeme na panvici s olivovým olejom z každej strany cca 2 minúty tak, aby stred ostal neprepečený. Osolíme, okoreníme a pridáme plátok masla. Odložíme na plech a dáme do rúry vyhriatej na 70°C.
Na panvici na masle orestujeme fenikel nakrájaný na plátky. Pridáme cukor a mierne skaramelizujeme. Prilejeme vínny ocot, ktorý necháme odpariť. Podlejeme vývarom a dusíme, až kým nám fenikel nezmäkne. Na konci pridáme figy a cukrový hrášok zbavený koncových častí. Zľahka prehrejeme a podávame.
Rada:
Je známe, že tuniak je „hovädzie’’ medzi rybami, a preto dávame pozor, aby sme ho neprepiekli.