Ingrediencie: 4 porcie / 15 min.
250 g marinovaných kreviet
1 ks väčšieho zeleru
1 viazanička reďkovky
1 PL medu
150 ml kyslej smotany
1 dl bieleho vína
10 ks lístkov mäty
soľ, korenie
50 g masla
1 limetka
olivový olej, vínny ocot
trstinový cukor
čerstvý koriander
Postup:
Zeler očistíme a nastrúhame nahrubo. Na rozohriatu panvičku dáme maslo, pridáme lyžicu medu a restujeme s nastrúhaným zelerom cca 3 minúty. Suroviny podlejeme bielym vínom, necháme odpariť, pridáme soľ a korenie. Odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým na drobné pásiky nakrájame lístky mäty a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Následne všetko zmiešame dohromady a vložíme do chladničky. Pred servírovaním nakrájame reďkovku na tenké kolieska.
Marinované krevety : Môžeme použiť chladené blanžírované krevety, ktoré na pár hodín vložíme do marinády. Marináda pozostáva z olivového oleja, vínneho octu, trstinového cukru, čerstvého koriandra, soli a korenia. Kto má rád, môže pridať štipku čili papričky, prípadne posypať postrúhanou limetkovou kôrou.