Niektoré potraviny, ktorým je najlepšie sa vyhýbať

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Na náš zdravotný stav má zásadný vplyv aj to, čo jeme. Veľakrát si k zdravšiemu životu dokážeme pomôcť už len tým, že obmedzíme konzumáciu nezdravých vecí. Napríklad aj tých, ktoré si teraz spomenieme.

Vyprážané rýchle občerstvenie

Keď sa začne hovoriť o nezdravej strave, väčšinou nám prvé napadnú rôzne vyprážané fast foody. Aj keď nie je burger ako burger, či hranolky ako hranolky, keďže tieto a ďalšie podobné jedlá sa dajú pripraviť v rôznej kvalite, neznamená to, že je dobré, ak sa vo vašej strave vyskytujú príliš často. Okrem vašej postavy by si to mohlo odniesť aj vaše trávenie.

Tučné mäso a údeniny

Ďalšiu skupinu jedál, ktorá sa v našich jedálničkoch vyskytuje často, tvorí tučné mäso a rôzne údeniny. Niet sa potom čo diviť, že práve takéto jedlá sú častou príčinou zvýšeného cholesterolu a rôznych srdcovo-cievnych ochorení a ďalších zdravotných problémov.

Dresingy

Povedzte, čím si radi dochucujete jedlo? Rôznymi dresingmi? Aj tie skrývajú potenciálne riziko. Veľakrát totiž obsahujú až priveľké množstvo konzervačných a chemických látok a aj keď sa môže zdať, že pôvodné suroviny použité na výrobu nejakého dresingu sú v poriadku, práve tieto látky spôsobujú, že vo výsledku ide o dochucovadlá na míle vzdialené správnemu stravovaniu.

Sladené nápoje

Keď už sme sa (ne)najedli, mali by sme to aj zapiť. A čím? Ideálne nie rôznymi sladenými nápojmi. Aj keď sa spájajú najmä s deťmi a mládežou aj dospelí ich často pijú, ako keby nepredstavovali žiadne riziko. Opak je však pravdou! Obezita, vysoký krvný tlak, či hyperaktivita, to všetko môže mať za následok nadmerná konzumácia sladených nápojov.

Potraviny špecifické pre váš zdravotný stav

Vyššie sme uviedli veci, ktorých konzumácia nie je vhodná vo všeobecnosti. Na záver len dodáme, že na individuálnej úrovni sa pochopiteľne musíte riadiť aj špecifikami vášho zdravotného stavu. Ak máte napríklad histamínovú intoleranciu, bude pre vás prioritné vyhýbať sa potravinám, ktoré sú potenciálne nevhodné práve pri intolerancii histamínu. A platí to aj v prípade obdobných stavov.

Zdroj obrázka:

Autor: Kues / Shutterstock.com

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
  • NÁLEPKY
  • pr
Predchádzajúci článokSpoľahlivé riešenie problému s hlučnými susedmi? Zvuková izolácia
Ďalší článokKov v interiéri? Tipy na jeho využitie pre každú miestnosť
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.