Recept: Slané Ajvar koláčiky

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Ajvar Podravka neobsahuje konzervanty, arómy ani umelé farbivá a v kuchyni sa dá použiť na množstvo spôsobov. Je ideálnym nielen ku grilovaným dobrotám, ale stane sa aj vašou obľúbenou ingredienciou pri pečení slaných jedál. Vynikne tiež ako chutná zeleninová príloha, zdravá nátierka na pečivo alebo v šalátoch. Vyskúšajte tento skvelý recept – slané Ajvar koláčiky!

Slané Ajvar koláčiky

Príprava: 25 minút

Ingrediencie:

  • 300 g lístkového cesta
  • 200 ml jemného Ajvaru Podravka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra feta
  • 50 g čiernych olív
  • 1 vajce (na potieranie)

Postup:           

  1. Rúru si zohrejeme na 220 °C.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na plát tenký asi 3 mm a rozkrojíme ho na dve polovice.
  3. Ajvar zmiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a pretlačený cesnak. Touto zmesou potrieme jednu polovicu cesta.
  4. Cesto ostrým nožom nakrájame na štvorce vo veľkosti asi 5 x 5 cm.
  5. Syr feta nakrájame na malé kocky, olivy posekáme na hrubo a poukladáme na cesto potreté Ajvarom.
  6. Druhú časť cesta potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme oreganom. Pokrájame na rovnaké štvorčeky a zakryjeme nimi tie ajvarové. Okraje nezatláčame, naopak, koláčiky vyzerajú chutnejšie, ak je po upečení vrstva náplne viditeľná a horný štvorec vytvára „čiapočku“.
  7. Takto pripravené cesto poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry a pečieme dozlatista, približne 15 minút. Pokiaľ pri pečení niektorý z vrchných štvorcov skĺzne na stranu, po vybratí z rúry (pokiaľ je pečivo horúce) ho ľahko vrátime do pôvodnej polohy.

DOBRÝ TIP: Slané Ajvar koláčiky sú výborné teplé i za studena.

Podravka, pôvodne chorvátska rodinná firma, ktorá dnes pôsobí na celom svete, zachováva tradičnú chuť Ajvaru, ktorú poznáte z dovoleniek v Chorvátsku. Túto zeleninovú prílohu spracováva šetrným procesom pasterizácie, ktorý zachováva celkovú prirodzenosť potravín.

Výroba Ajvaru prebieha v chorvátskom meste Kalnik. 3 000 ton paprík, ktoré dozrievajú jedenkrát ročne, je spracovaných už do 3 hodín od privezenia do továrne Podravky. Spolu s baklažánmi tak tvoria špecifickú súhru chutí, ktorá sa v Chorvátsku traduje z generácie na generáciu a dodnes je táto receptúra najsilnejšia v chorvátskom regióne Adria. Pravý chorvátsky Ajvar je len jeden a práve za ten

Podravka získala ocenenie Superior Taste Award. Autentický Ajvar od Podravky si môžete vychutnať v dvoch variantoch: Jemný a Pikant.

Viac na www.podravka.sk.

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
  • NÁLEPKY
  • pr
Predchádzajúci článokRecept: Syrové guľky s Ajvarom
Ďalší článokUpracte si vo vzťahoch. Ukážeme vám ako na to
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.