Túžite pre svojich hostí pripraviť krásnu a lahodnú tortu, no zároveň pri jej príprave nechcete stráviť pol dňa? Máme pre vás riešenie! Rýchla oriešková torta! Vyskúšajte tento lákavý recept, ktorý zvládnete pripraviť za krátky čas.
Oriešková torta na dnešný deň! Upozorňujeme vás, že už pri týchto churmkavých fotografiách budete musieť utekať do kuchyne a začať s prípravou. Pozrite, čo budete na ňu potrebovať:
Oriešková torta
Korpus:
1¾ hrnčeka hladkej múky
2 hrnčeky krupicového cukru
¾ hrnčeka holandského kakaa
1½ lyžičky kypriaceho prášku
1½ lyžička jedlej sódy
1 lyžičku soli
2 vajcia
1 hrnček plnotučného mlieka
½ hrnčeka oleja
2 lyžičky vanilky
1 hrnček horúcej vody
Krém
240 g smotany na šľahanie
240 g krémového syra (napr. Lučina)
¾ hrnčeka orieškovej nátierky
2 hrnčeky práškového cukru
1 lyžička vanilky
Zdobenie
¾ hrnčeka orieškovej nátierky
čokoládové guľôčky (cukríky)
Postup:
1. Rúru vyhrejte na 180° C. V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie na korpus, premiešajte a postupne pridajte zvyšné mokré ingrediencie. Dve formy s priemerom cca 20 cm vymastite a spodok položte papier na pečenie.
2. Cesto nalejte do foriem a pečte zhruba 25 až 30 minút.
Nechajte úplne vychladnúť. Na krém vyšľahajte v mise smotanu do tuha a dajte ju bokom.
3. V inej miske vyšľahajte krémový syr a orieškovú nátierkou dohladka. Postupne pridajte práškový cukor a nakoniec vmiešame vanilkový extrakt. Potom jemne vmiešajte aj vyšľahanú smotanu.
4. Zarovnajte vrchnú časť korpusov, pokiaľ majú nerovnomerný tvar. Na jeden korpus natrite polovicu krému, priklopte druhým korpusom a zostávajúce krém natrite navrch.
5. Orieškovú nátierku môžete trochu roztopiť (napr. v mikrovlnke) a vyliať ju na vrch torty. Na záver ozdobte tortu čokoládovými guľôčkami.
Viac mňamiek nájdete aj na: www.cookiesandcups.com
tak toto vyskúšam a dúfam,že bude tak chutiť ako vyzerá.úžasne.