Mäkké vianočné medovníky: Recept, ktorý zvládne každý

mäkké vianočné medovníky
mäkké vianočné medovníky
Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Vianoce sú časom rodinnej pohody, svetielok a, samozrejme, pečenia. Ak hľadáte recept na mäkké vianočné medovníky, ktoré voňajú po mede a korení, ste na správnom mieste. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok poteší malých aj veľkých.


Prečo si vybrať tento recept?

Mnoho ľudí hľadá recepty na medovníky, ktoré sú mäkké už po upečení. Nie každý má čas piecť ich týždeň vopred a čakať, kým zmäknú. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí chcú mať vianočné medovníky rýchlo hotové a pripravené na konzumáciu.


Ingrediencie na mäkké vianočné medovníky

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 125 g masla (alebo margarínu)
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • Štipka soli

Postup na prípravu:

Príprava cesta:

Do veľkej misy preosejte múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a perníkové korenie. Pridajte štipku soli, vajcia, rozpustené maslo a med. Všetko dobre vymieste, kým nevznikne hladké, jemné cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky.

Tvarovanie:

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-5 mm. Pomocou formičiek vykrajujte rôzne tvary – hviezdičky, srdiečka či zvončeky.

Pečenie:

Vykrojené medovníky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8-10 minút. Pozorne ich sledujte – stačí, aby boli jemne zlatisté.

Zdobenie:

Po vychladnutí môžete medovníky ozdobiť bielkovou polevou alebo ich pred pečením potrieť vajíčkom, aby získali krásny lesk.


Tipy na perfektne mäkké medovníky:

Použitie medu:

Kvalitný med zaručí lepšiu chuť a jemnosť. Ak je med tuhý, pred použitím ho mierne zohrejte.

Správne skladovanie:

Medovníky uchovávajte v uzavretej nádobe s kúskom jablka alebo pomarančovou kôrou, aby zostali mäkké.

Rýchlosť prípravy:

Tento recept zvládnete za menej ako hodinu, čo z neho robí ideálnu voľbu aj pre tých, ktorí pečú na poslednú chvíľu.


Časté otázky:

Sú medovníky mäkké hneď po upečení?

Áno, tento recept zaručí mäkké medovníky, ktoré si môžete vychutnať okamžite.

Aké perníkové korenie je najlepšie použiť?

Najlepšie je korenie s obsahom škorice, klinčekov, muškátového orieška a zázvoru.

Môžem medovníky skladovať dlhšie?

Áno, medovníky vydržia v uzavretej nádobe aj niekoľko týždňov, ak ich správne uskladníte.


Mäkké vianočné medovníky

Ak chcete na Vianoce zažiariť s perfektne mäkkými a voňavými medovníkmi, tento recept vás nesklame. Pripraviť ich zvládne naozaj každý a ich chuť si zamiluje celá rodina.

Pre ďalšie tipy na vianočné pečenie sledujte náš web a nezabudnite tento recept zdieľať s priateľmi!

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokVianočné tradície z celého sveta, ktoré vás prekvapia
Mojou vášňou je písanie. Začalo to textami piesní, pokračovalo písaním pre médiá ako Topky.sk, Magazín Plus 1 Deň, Magazín EXclusive a prácou v oblasti marketingu a Public Relations. Okrem Magazínu Deň ženy sa venujem aj svojej PR agentúre Lenita Public Relations a tiež skladaniu piesní a spevu v hudobnom projekte Freya.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.