Kuchyňa je miesto, kde si pripravujeme rannú kávu, chutné raňajky, obed alebo večeru. Hovorí sa, že je to miestnosť, v ktorej málokedy dokážeme udržať poriadok. Vyvedieme vás však z omylu. Ak budete dodržiavať nasledujúce pravidlá, čistota v kuchyni bude zaručená!
Smeti zo stola odstráňte okamžite
Po dojedení vždy vyprášte obrus na stole a povrch jedálenského stola dôkladne pretrite. Najmä ak máte sklenný jedálenský stôl, musíte ho po každom jedení pretierať, aby nebol mastný a zacapkaný.
Pri varení vetrajte
Nezávislé od toho, či máte zapnutý digestor, kuchyňu pri varení vždy vetrajte. V ťažko dostupných miestach sa môže dôsledkom nadmernej vlhkosti tvoriť pleseň. Ako správna gazdinka to určite neoceníte. Pozor si však dávajte aj na závesy, ktoré vám môže ľahko zhodiť práve kysnúce cesto v miske na parapete.
Drez umývajte každý deň
Nikdy nezabúdajte na umývanie drezu. Nachádza sa v ňom množstvo baktérii, ktoré môžu ohroziť aj vaše zdravie. Na jeho umývanie použite technický papier, poprípade si vyhraďte naň jednu hubku. Pomôcť vám môže aj dužina a kôrka citróna.
Mastnotu nevylievajte do drezu
V žiadnom prípade nevylievajte mastnú šťavu alebo olej do drezu. Zanesiete tak odtok a spôsobíte si nemalé komplikácie. Mastnotu poutierajte do papierových vreckoviek, ktoré ju vsajú. Tie čím-skôr vyhoďte do kontajnera. Zbytočne by vám v smetnom koši smrdeli. Špinavé a mastné taniere by mali z jedálenského stola putovať najprv na kuchynskú linku, kde ich dôkladne poutierate. Až potom poumývate.