Bolonské špagety: Vyskúšajte tento originálny recept

Obrázok s odkazom na Conepovies hra s otázkami pre hlbšie rozhovory www.conepovies.sk

Ingrediencie: 4 porcie / 20 min.

700 g špagiet
200 g bravčového stehna
200 g hovädzieho stehna
100 g údenej slaninky
250 g drvených paradajok
100 g parmezánu
2 dl červeného vína
3 PL olivového oleja
2 PL hnedého cukru
1 šalotku
1 strúčik cesnaku
1 väčšia mrkva
1 väčší petržlen
bazalka
soľ
korenie

Postup:

Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a cca 2 minúty restujeme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak a orestujeme.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a jemne podusíme. Medzitým namelieme na jemnom mlynčeku hovädzie a bravčové mäso, ktoré pridáme do hrnca so zeleninou a restujeme cca 5 minút. Podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť.

Pridáme hnedý cukor, soľ, korenie a restujeme ďalších 5-7 minút. Do tejto zmesi vlejeme drvené paradajky a za stáleho miešania podusíme cca 5 minút.

Odstavíme, dochutíme a pridáme natrhané lístky bazalky. Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Pri cedení špagiet neprelievame studenou vodou, len necháme odkvapkať. Hneď ich vložíme do pripravenej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.

Takto pripravené špagety zmiešame s bolonskou zmesou a podávame s nastrúhaným parmezánom.

Naša rada: Koreňovú zeleninu môžeme tiež pomlieť na jemnom mlynčeku ako mäso.

Dobrú chuť!

Obrázok s odkazom na Conepovies Komunikačná kartová hra
Predchádzajúci článokPozor na prvé jarné lúče! Viete ako sa správne slniť?
Ďalší článokAko zvládnuť prvé rande a uspieť?
Každý deň sme iné... Vitaj medzi nami! O všetkom čo ženy zaujíma.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.